Att se Johnny Depp

Igår, efter att ha legat inne på rummet fram till eftermiddagen så bestämde vi oss för att gå ut en sväng för att iallafall "göra nånting". Vi bor ju med några minuters gångavstånd från Covent Garden så vi traskade ner dit för att kolla runt. Rätt som det är, hamnar vi brevid en röd matta, pressfotografer, uppklädda människor och folk som trängdes vid staketen för att förhoppningsvis få syn på någon känd person. Rätt snabbt såg vi att det var Oliver Awards som skulle ske under kvällen och vi var minst lika nyfikna som alla andra runt om. Vi stod inte och kollade speciellt länge då vi inte kände igen någon av dem nominerade utan tänkte promenera vidare. Men då...
 
Vid en liten staty med en stenbänk runt om sitter en bekant person. Hade inte Maja sagt något, hade ju jag aldrig lagt märke till detta. Hon utbrister:
 
- Sara, helt seriöst, det där måste vara Johnny Depp!
 
Vi diskuterar fram och tillbaka på avstånd om han bara är en av alla "look-alikes" eller om han verkligen är the real Depp?! Han sitter där med en kvinna som han ganska snart tar i armkrok och börjar gå iväg. Vi följer efter. Jag skulle inte påstå att vi var speciellt diskreta med vår stalkerförföljelse då vi inte höll ett speciellt stort avstånd till dem eller dolde våra mobiler speciellt mycket. 
 
Det som gjorde mig så osäker på att han skulle vara den RIKTIGA var att ingen riktigt la märke till honom när han lugnt och oberörd gick längs Covent Gardens gator ända ner till Picadilly Circus. Nog för att det är väldigt många människor som bor i London, men något litet hysteriskt Johnny Depp-fan måste väl ha lagt märke till honom? När han passerar några gatukonstnärer som tecknar kändisporträtt så pekar han på ett, vilket vi ser är en bild föreställande Johnny Depp. Vi är i princip övertygade nu. Det är han.  
 
När han går ner vid Picadillys tunnelbanestation går vi ner på andra sidan, vi tänker båda att nu är han borta. När vi får syn på honom stå precis innan spärrarna och hjälpa en vilsen turist så inser vi båda att nu är det vår sista chans att fråga om det verkligen är han. När turisten kollar upp från sin lilla karta som båda stått och pekat på så ser jag hur turisten inser vem han precis har frågat om hjälp. Dem skakar hand. Turisten säger "I love you". 
 
Då var det inget snack om saken längre. Det var Johnny Depp. Jag tänker nu jäklar så måste jag fråga om bild, Maja blev starstrucked. Turisten tackar för hjälpen och går, paret börjar gå mot tunnelbanespärren. 
 
- SORRY, sorry, excuse me! 
 
Den enda som hör är kvinnan han har hållit armkrok med hela vägen. Hennes reaktion tillbaka mot mig är en klassisk "bitch-blick". Sen är dem innanför spärrarna. Innan vi hinner blinka är dem påväg nerför rulltrappan. Borta. 
 
 
 
 

Comments

Leave a comment

Namn:
Remember me?

E-mail (publiceras ej)

URL/Blog

Comment

Trackback
RSS 2.0