When you try your best but you do not succeed

Jag går på lina och tvistar runt i en tankegång som förbryllar mer än förklarar. Stanna, ta ett djupt andetag. Hur tar man en paus på avstånd? Läget är inte stabilt. Men vi står på samma plan och väger upp varandra. Kan inte gå. Vad hände med tiden?

Breaking Dawn

Nu är filmen sedd och jag är kluven. (Eventuella spoilers)
Jag är en person som personligen föredrar föredrar filmer som är så verkliga som möjligt och jo jag vet, då borde ju inte Twilightsagan vara något för mig. Men när man läser böckerna så får Stephanie Meyer en att måla upp en ren, känslofylld och verklighetstrogen bild av denna invecklade vampyrvärld. Man tänker "det skulle ju kunna vara verkligt". Det är invecklad tonårskärlek, brustna tonårshjärtan och ett välkänt, klyschigt, triangeldrama mellan Bella, Edward och Jacob.

Hur som, tillbaka till min poäng. Denna film som är första delen av sista boken, tar totalt bort den möjliga verklighetsbild som Meyer målar upp i läsarens huvud. (Då ska även poängteras att tidigare filmer var okej-bra, men inte mer. Föredrar böckerna). Effekterna där varulvarnas (vargarnas?) inre röster och tankar mellan "klanen" låter som tagen direkt ur vilken kultförklarad sci-fi film som helst, får en själv att skratta uppgivet för att det kan inte blir mer patetiskt än så. Eller varför inte den epelepsi framkallande scen när man får se hur giftet från Edwards vampyrtänder rusar igenom Bellas anorektie-liknande kropp, men från insidan. Nej, detta special cool super awesome effects skulle jag klara mig utan. Men sagan är ju inte verklighetstrogen så jag antar att detta kan vara okej, men inte i den bild som jag målade upp från boken.

Filmen innehåller ett sagolikt fint bröllop, dock ser ju Bella ut som hon gör i dem första tre filmerna och är inte speciellt slående vacker. Bella, eller Kristen Stewart, gör dock ett skådespelarframsteg och känns mer erfaren och bekväm i rollen, även fast dessa "awkward moments" fortfarande uppstår här och där. Jacob som skyddar Bella till varje pris blir förkrossad i slutet av filmen och gav mig lite blanka ögon, men det är nog mest på grund av nyligen personliga händelser, tror den scenen var mer ett åh-sluta-fake-gråta-moment än på riktigt känslosamt. Slutet ska jag inte kommentera mer än med ordet "irriterande". Filmen får tre av fem vampyrtänder, medelbetyg förekommer alltid när man är kluven.

november insp.

sources:wwwvictoriatorngrensofissnapshotshannametromodefridafahrman etc.

Paws upA friend

source:Emsedge.elle.se

Jag vill ha en hund. På riktigt.

Only the future knows

Idag är en framtidsdag. Man behöver ju inte bestämma sig för vad man vill göra om mindre än ett halvår än. Men vad finns det och göra, och vad ska jag göra när jag blir ett år äldre om mindre än en månad? Myndig och en hel del möjligheter att påverka på olika plan och stadier. Vill ju rädda världen men det går ju inte. Hur mycket jag än grubblar över framtiden så sitter jag fortfarande i nuet och bara är.

Update

Har fixat drömpraktik för sex veckor i kalla vintern. Firade med en morotsmuffins på tåget hem. Ha en trevlig helg.
Vill ha denna målning (gjord av någon) på en stor canvas duk. AH.

that someone could be that important

Jag ler stort, återgår till minnen från alla timmarna, minuterna och sekunderna på ett oändligt bildspel i huvudet. Men tycker samtidigt det är obeskrivligt jobbigt. Jobbigt att inte veta när jag kan bli alldeles förväntansfull igen av bara en puss på kinden. Men att se andra är nog det jobbigaste. Att se två stycken, ett par, pussa varandra som om det vore lika självklart som att borsta tänderna varje morgon och kväll. Dem har ingen aning. Skaffa aldrig någon du tycker så mycket om, i ett annat land. Idiotiskt sårbart avstånd, men ack så mycket du uppskattar varenda jävla sekund när ni bara är.
Kom ihåg att göra det, att uppskatta menar jag, och att aldrig prova på avstånd kan bli lika sårbart det. En balansgång som jag endast vet en sida av.
Förövrigt, ha en bra kväll.

home is whenever I'm with you

Är tillbaka i Sverige och äter PEPPARKAKOR!!!!!!!

Har även ett dilemma, ska jag kolla på Gossip Girl och EMA eller plugga till ett kemi prov som är på torsdag. Löjligt, Gossip girl och EMA såklart. Klockan är ju bara 6.

you almost feel ashamed

och när man inte vet mer så tar man en paus och tänker på något annat

oktober insp.

sources:columbinesmillesofifarmanvictoriatorngrenniotillfemochrandom

windy enough

Den vita gården i mitten, är ett hotell. I mitten av ingenstans, utan överdrift.

RSS 2.0