Att se Johnny Depp

Igår, efter att ha legat inne på rummet fram till eftermiddagen så bestämde vi oss för att gå ut en sväng för att iallafall "göra nånting". Vi bor ju med några minuters gångavstånd från Covent Garden så vi traskade ner dit för att kolla runt. Rätt som det är, hamnar vi brevid en röd matta, pressfotografer, uppklädda människor och folk som trängdes vid staketen för att förhoppningsvis få syn på någon känd person. Rätt snabbt såg vi att det var Oliver Awards som skulle ske under kvällen och vi var minst lika nyfikna som alla andra runt om. Vi stod inte och kollade speciellt länge då vi inte kände igen någon av dem nominerade utan tänkte promenera vidare. Men då...
 
Vid en liten staty med en stenbänk runt om sitter en bekant person. Hade inte Maja sagt något, hade ju jag aldrig lagt märke till detta. Hon utbrister:
 
- Sara, helt seriöst, det där måste vara Johnny Depp!
 
Vi diskuterar fram och tillbaka på avstånd om han bara är en av alla "look-alikes" eller om han verkligen är the real Depp?! Han sitter där med en kvinna som han ganska snart tar i armkrok och börjar gå iväg. Vi följer efter. Jag skulle inte påstå att vi var speciellt diskreta med vår stalkerförföljelse då vi inte höll ett speciellt stort avstånd till dem eller dolde våra mobiler speciellt mycket. 
 
Det som gjorde mig så osäker på att han skulle vara den RIKTIGA var att ingen riktigt la märke till honom när han lugnt och oberörd gick längs Covent Gardens gator ända ner till Picadilly Circus. Nog för att det är väldigt många människor som bor i London, men något litet hysteriskt Johnny Depp-fan måste väl ha lagt märke till honom? När han passerar några gatukonstnärer som tecknar kändisporträtt så pekar han på ett, vilket vi ser är en bild föreställande Johnny Depp. Vi är i princip övertygade nu. Det är han.  
 
När han går ner vid Picadillys tunnelbanestation går vi ner på andra sidan, vi tänker båda att nu är han borta. När vi får syn på honom stå precis innan spärrarna och hjälpa en vilsen turist så inser vi båda att nu är det vår sista chans att fråga om det verkligen är han. När turisten kollar upp från sin lilla karta som båda stått och pekat på så ser jag hur turisten inser vem han precis har frågat om hjälp. Dem skakar hand. Turisten säger "I love you". 
 
Då var det inget snack om saken längre. Det var Johnny Depp. Jag tänker nu jäklar så måste jag fråga om bild, Maja blev starstrucked. Turisten tackar för hjälpen och går, paret börjar gå mot tunnelbanespärren. 
 
- SORRY, sorry, excuse me! 
 
Den enda som hör är kvinnan han har hållit armkrok med hela vägen. Hennes reaktion tillbaka mot mig är en klassisk "bitch-blick". Sen är dem innanför spärrarna. Innan vi hinner blinka är dem påväg nerför rulltrappan. Borta. 
 
 
 
 

Dagar i denna stad

 
London är så himla underbart just nu. Det är en dröm att få strosa runt i 20 grader, göra vad man känner för när man vill på dygnet. Umgås med fina människor och njuta av livet. Vi hänger i parker, strosar runt på gator och kvarter. Vi bara lever.
 
I Måndags fick jag positiva besked, jag blev kallad till intervju på Inditex. En gruppintervju som skulle inträffa dagen efter. Trodde jag skulle få hundratusen fjärliar i magen när det väl var dags, men nej, inte det minsta vilket var så skönt. Intervjun gick bra, väldigt rolig och kreativ intervju som kanske inte sa så mycket om mig själv men gav dem ändå en inblick i vårt intresse för branschen och kläder. Kände mig bara peppad och positiv när det var över efter en timme och promenerade glatt hem i värmen. Nästa vecka väntar ytterliggare en intervju, och den är jag så sjukt taggad på att ge ALLT jag har, visa dem att JAG förtjänar jobbet.
 
Tills dess så ska jag bara fortsätta att njuta och leva. 

Fredag, Camden och matmarknad

 
Kylig dag i Camden. Ikväll ska vi ut och dansa!

Themsen, springtur och lära sig dricka kaffe

Igår morse lyckades jag ju spärra mitt simkort det första jag gjorde på morgonen och vi kunde inte ringa och boka tid för att få NI nummer så vi småsprang ner till Tre butiken på Oxford Street för att lösa våra små problem. Jag fick prata med en indisk man i växeln och förstord knappt vad han ville och speciellt förstord jag inte hans klämchecka skämt han försökte dra så jag skrattade nervöst. Jag ville ju bara få min PUK-kod så min mobil kunde fungera ordentligt igen men till slut så fick jag den, mobilen var igång och jag tackade så mycket för hjälpen. 
 
Resten av dagen var vi väldigt hurtiga! Vi tog en långpromenad runt stan, så vi gick ner genom Covent Garden ner till Themsen, bort till London Eye, Big Ben, Trafalgar Square och sedan hem igen. Så skönt att vara ute och gå. Precis när vi kommit hem till lägenheten efter ett par timmar ute så bestämde vi oss för att möta upp Louise i Hyde Park för en springtur! 
Maja försökte ta hoppbilder men detta blev resultatet...
 
Blev såklart väldigt ledsen över dem misslyckade bilderna! ....
 
 
Idag har vi vart duktiga och lämnat CVn längs Oxford Street. Käkade sushi till lunch och sov en stund på soffan efter det. Vi tänkte kika in på British Museum som ligger precis där vi bor men det skulle precis stänga så vi gick till Starbucks. Jag ska tydligen lära mig dricka kaffe. Uh.
 
 
 
 

Jobbsök, födelsedagsbarn och vårsol

Igår tog vi våra CVn i högsta hugg och drog ut på jobbsök. Vi var peppade till max men möttes av "You have to apply online we don't take CVs here" i 90% av butikerna. Men sedan var vi på Inditex som äger bland annat Zara och fyllde i applications, så ett ställe för oss båda iallafall. Sen fick Maja iväg ett till CV till flörtiga killar på Urban, men det var ju bara för att hon va blond :) ... Vi belönade oss iallafall för att vi försökt med en otroligt nyttig, hälsosam och proteinrik lunch på Snog!
 
Efter några timmar kände vi för att göra något annat, så vi köpte en bukett tulpaner, satte oss på tunnelbanan och åkte bra många stationer västerut till Hammersmith. Vi var nämligen bjudna på 20 års kalas för Madde! Vi hängde i en park brevid vattnet och umgicks sedan i mysiga pubmiljöer. Solen sken men här blåser det mest hela tiden så inte njöt man av värmen tyvärr, men att få ha solbrillor på sig är himla härligt! Så snart är det dags för uteservingar utan att frysa!
 

Pub, hänga på stan och leva lite

I söndags så bestämde vi oss för att fira med pubkäk på kvällen, promenerade runt i Soho en stund och slog oss sedan ner för att avnjuta en välförtjänt hamburgare. Så himla härligt att se så mycket folk ute varje dag, oavsett tid på dygnet i princip. Att kunna gå ut vilken dag man vill är riktigt gött!
Påväg hem från puben, mitt på Oxford Street, ungefär 5-10 min kvar tills vi var hemma!
 
I Måndags så gick vi iväg för att införskaffa en spegel till rummet och fixa engelska nummer! Snabbt och smidigt var det avklarat så vi drog ner på stan för att möta upp Louise och Madde för lite fika och gå-runt-och-sukta-efter-kläder-i-butikerna-häng hela eftermiddagen. Vi stannade förbi en matbutik köpte mat och gick sedan tillbaka till lägenheten för att laga första måltiden! Det kommer nog aldrig bli samma sak som att laga mat "HEMHemma" men så är det. 
 
Cafet som vi fikade på, supermysigt!
 
Våra fina glas som vi köpte till rummet för att dom gemensamma glasen knappt gick att diska rena.
 
Och ja, gissa vem som lyckades spärra sitt engelska simkort nu på morgonen.. JAG :) Kul det här, blir att springa till 3butiken nu för att få någon hjälp...

Första dagen

Sedan vi landade på Stanstedt igår så har det hänt en himla massa. Vi landade sega och trötta men väldigt förväntansfulla över att äntligen vara framme. I London regnade det och inga paraplyer hade vi fått med oss, inte heller hade vi orken att köpa några så vi satte fart för att möta upp hon vi skulle hyra lägenheten av. Våra väskor var tunga, vi var trötta och det enda vi ville var att få komma till vårt HEM. Men innan vi kom så långt stannade vi för att köpa nödvändigheter som lakan, handdukar, hygienprodukter osv. 
 
Lägenheten, eller främst vårat rum är så mysigt, fräscht men framförallt STORT. Lägenheten är på två våningar men vi bor på första precis brevid köket. Stora fönster, högt i tak, en soffa med fotölj, matbord, två garderober och en stor säng. Vad mer kan vi begära? Vi trivs SÅ BRA!
 
Efter att ha käkat hämtmat på kvällen så drog vi ut och dansade med ett gäng härliga tjejer, hade väldigt roligt och en grym första kväll i London! 
 
Idag vaknade vi upp tidigt då det var helt ljust i rummet, vi satte på oss sköna kläder och gick ut i SOLEN för att köpa frukost. Vi slog oss ner i en park och njöt av värmen, solen och att vi åt vår allra första frukost i staden som vi båda känner LOVE för. Lägenheten ligger så himla centralt att vi promenerade ner till Covent Garden på ca 5-10 min och det finns massor med restauranger, uteställen och butiker i området. Vi trivs mer än bra!
 
Vi har hunnit med promenad i solen, ytterliggare en runda på Primark, Boots och Sainsbury's och nu har vi packat upp från väskorna och gjort fint och hemtrevligt i rummet. Imorgon står jobbsök på schemat.
 
 

London countdown

source: unknown
 
Om bara några timmar så har vi klivit på planet och är påväg till ett nytt hem. Är så otroligt peppad och ser fram emot detta så mycket! Efter att ha vaknat upp till detta snöregn som vräker ner utanför idag så vill jag verkligen bara komma här ifrån. Förhoppningsvis bjuder London på bättre väder men det visar sig. 
 
LONDON VÄNTAR!
 
 

RSS 2.0